Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajtás

2008.11.24

Sziasztok!

Szeretnék egy rövid kis beszámolót írni.

Cinkos részt vett élete első hajtásán 2008.11.22-én.

Somogy megyében Kisbárapátiban a Béke Vadásztársaság rendezésében tartottak nyílt hajtást, és lehetőséget kaptunk hogy részt vehetünk benne.

Az első szakaszban sajnos Cinkos elment egy felugró szarvas után de rövid időn belül hivás és sípolás hatására kb 15 perc múlva a 4. léniánál utolért minket a következőkben végig ott keresett előttünk egy két felugrő őz és szarvas csábításának majdnem engedett de parancsra nem ment el utánuk.

Sajnos csak egy disznóval találkoztunk a hajtás alatt és az is rossz irányban kezdett el menekülni miután a gyakorlott szlovák kopók felállították. Cinkos is elment utána de sajna vissza kellett hívni, hogy ne maradjon le a hajtósortól.

A hajtáson részt vevő összes kutya nagyon gyakorlott kutya volt és nagyon ügyesen dolgoztak egész nap.

Cinkos is és én is nagyon jól éreztük magunkat, jó gyakorlás volt ez a fegyelmezett viselkedésre és arra hogy folyamatos legyen azért kettőnk között a kontakt, a vadőr úr meghívott minket legközelebb is és ki is használjuk az alkalmat.

Itt szeretném megköszönni a rendezőknek a hajtótársaknak ezt a szép napot és lehetőséget, remélem a következő hajtás eredményesebb lessz.

 

Adrienn